Agenda

15/05/2019

Netwerkevent 'De smaak van ons varken'

Op woensdag 15 mei om 19.30u organiseren Boerenbond en het Innovatiesteunpunt het netwerkevent ‘De smaak van ons varken’ in de barenzaal in C-Mine te Genk. Dit netwerkevent wordt georganiseerd in het kader van ‘De week van het varken’ (13-18 mei). Een week waarin we onze Limburgse varkenssector en hun varkensvlees in de kijker willen zetten.

Eline Kowalski (ILVO) geeft er een uiteenzetting.

Op woensdag 15 mei organiseren Boerenbond en het Innovatiesteunpunt een netwerkevenement ‘De smaak van het varken’ in C-Mine te Genk. De avond bestaat uit een kort academisch gedeelte rond de kwaliteit en de smaak van het varkensvlees.

Volgende thema’s komen aan bod:

  • ‘Imago en promotie van ons varkensvlees’
    Liedewij Verbist, Weber Shandwick voor VLAM
  • ‘Smaak en kwaliteit van varkensvlees: proefresultaten’
    Eline Kowalski, ILVO
  • ‘Genetica en verbeterde smaak en kwaliteit van het varkensvlees’
    Chris D’Hondt, VPF (Vlaamse pietrain fokkerij)

De avond eindigt met een netwerkmoment waarbij producenten, vleesverwerkers en toeleveringsbedrijven elkaar kunnen ontmoeten en elkaars producten kunnen leren kennen.

Met de Week van het varken’ en het netwerkevent ‘De Smaak van ons varken’ willen we onze Limburgse varkenshouders gedurende een week in de kijker zetten. Zij produceren met veel passie voor het vak een gezond en smaakvol topproduct. Ze doen dit dag in dag uit, vol gedrevenheid en met aandacht voor dierenwelzijn en voedselveiligheid.

Meer info

Katrien Weckx, medewerker communicatie, Innovatiesteunpunt, 0499/716589