Agenda

24/05/2018

Studieavond 'Licht als gewasbeschermingsmiddel', een verlicht idee of tasten in het duister?

Geïntegreerde gewasbescherming is een must. Of ook lichtkwaliteit (bv. UV-C of rood licht) een rol kan spelen als alternatieve methode van gewasbescherming, ontdekken we op deze avond. We starten algemeen met een blik op het lopende LED-onderzoek bij onze noorderburen. Daarna verdiepen we ons in de effecten van lichtkwaliteit op ziekteresistentie. Hierop volgen enkele praktijkvoorbeelden bij tomaat en aardbei, waarbij UV-C wordt ingezet tegen witziekte. Tot slot zijn er een aantal praktische demosessies.

PROGRAMMA

18u30: Ontvangst

18u50: Verwelkoming

19u: De plant belicht: beïnvloeding van ontwikkeling, groei en weerbaarheid van planten door LED-belichting
Leo Marcelis (Universiteit Wageningen)

19u45: Effect van lichtkwaliteit op ziekteresistentie met als praktisch voorbeeld witziektebestrijding met UV-C Monica Höfte (Universiteit Gent)
Julie Moelants (Proefcentrum Hoogstraten)

21u15: Demosessies UV-C in de praktijk - Maarten van Eijk (CleanLight) Plagen op vangplaten - Joachim Audenaert (PCS) Meten van lichtkwaliteit
Annelies Christiaens (PCS)

22u: Afsluitende drink

Deze studieavond komt in aanmerking als vormingsactiviteit voor de fytolicentie. Breng je identiteitskaart mee! Meer info op www.fytolicentie.be.

Wanneer

Donderdag 24 mei 2018 van 18u30 tot 22u

Waar

ILVO, Caritasstraat 39, 9090 Melle

Inschrijven

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht vóór 21 mei 2018 via info@pcsierteelt.be of T. 09 353 94 94. Het aantal plaatsen is beperkt, schrijf dus tijdig in!

Uitnodiging