Agenda

Ingaven voor mei 2013

06/05/2013

Uitnodiging openbare verdediging van het doctoraal proefschrift van Jürgen Vangeyte

Titel van het doctoraal proefschrift: "Development and validation of a low cost technique to predict spread patterns of centrifugal fertiliser spreaders" / "Ontwikkeling en validatie van een goedkope techniek voor het voorspellen van de verdeling van kunstmeststofkorrels door centrifugaalstrooiers"
lees meer ...

14/05/2013

Demoworkshop Vaculiq fruit- en groentenpers: Innovatie in sapproductie

De spiraalfilter pers is een innovatieve technologie om sap te produceren. Door toepassing van vacuüm in de eigenlijke persstap, wordt een hoog saprendement verkregen, met maximaal behoud van de gezondheidsbevorderende componenten aanwezig in het fruit. Zowel harde als zachte vruchten kunnen geperst worden. De Food Pilot beschikt over een piloottoestel dat beschikbaar wordt gesteld voor alle voedingsbedrijven. Tijdens de workshop maakt u uitgebreid kennis met de praktische en theoretische aspecten van deze vernieuwde technologie.
lees meer ...

16/05/2013

Studienamiddag: "Opwaardering van nevenstromen en oogstresten in land- en tuinbouw"

Veel nevenstromen en oogstresten uit de land- en tuinbouw kunnen op een betere manier gevaloriseerd worden. Toepassingen in voeding, energieproductie, compostering geven een hogere waarde aan het product. Wat zijn de kansen voor succesvolle innovaties? Wat zijn de beperkingen in Vlaanderen? Technische uitdagingen?
lees meer ...

17/05/2013

Research@Lunch | Zout vervangen in voedingsmiddelen

Dat zout reduceren en vervangen in bepaalde levensmiddelen geen eenvoudig plug en play project is, is ondertussen wel duidelijk. Mogelijks ligt de sleutel tot een succesvolle zoutreductiestrategie in het ontrafelen van het mechanisme dat verantwoordelijk is voor de detectie en de perceptie van de zoute smaak.
lees meer ...

22/05/2013

Uitnodiging openbare verdediging van het doctoraal proefschrift van Nele Van Ransbeeck

Titel van het doctoraal proefschrift: "Particulate matter, ammonia and greenhouse gases in pig fattening facilities: measuring strategies, indoor concentrations and emissions"
De varkenshouderij heeft een grote economische impact in Vlaanderen. In 2010 werden ongeveer 6,4 miljoen varkens gehouden in België, waarvan 94% in Vlaanderen. De Vlaamse varkenshouderij heeft een totale productiewaarde van 1,38 miljard euro en varkensvlees is nog steeds de meest geconsumeerde vlees in België.
lees meer ...

Pagina 1 van 2Eerste   Vorige   [1]  2  Volgende   Laatste