Agenda

Ingaven voor april 2014

01/04/2014

Recent voedingsonderzoek op ILVO Dier

 
lees meer ...

03/04/2014

Symposium: Veilig voedsel: gemiste kansen of mission impossible? Over pathogenen en hygiëne in de voedselketen

Zal het ons lukken 100% veilig voedsel te produceren? Blijven pathogenen ons te slim af, en verzinnen ze constant trucjes om vooral zelf te overleven? Of laten wij kansen liggen door onvoldoende hygiëne? Diverse sprekers lichten het thema toe vanuit hun eigen vakgebied.
Ook maken we deze keer een uitstapje buiten de levensmiddelenwereld. Ciska Schets geeft een lezing over knabbelende visjes aan je voeten: hoe veilig is dat?
lees meer ...

03/04/2014

Workshop plantenfysiologie 'Bloemkleur & bladpigmentatie'

Plantkwaliteit bij sierplanten wordt mede bepaald door een mooie bloemkleur en een intens groen blad. Deze workshop is opgedeeld in een theoretisch luik, waarin een overzicht gegeven wordt van de soorten pigmenten en hun functie. In het praktische gedeelte kan u zelf zien met welke methodes kleur kan gemeten worden. Na de lezingen kan u bij een drankje nog rustig even napraten.
lees meer ...

24/04/2014

Studienamiddag IPM en nieuwe technieken

Geïntegreerde gewasbescherming of Integrated Pest Management (IPM) is een methode waarbij alle mogelijke bestrijdingstechnieken geïntegreerd toegepast worden om de schade aan planten onder de economische schadedrempel te houden.
Deze studienamiddag is een organisatie van de ie-net expertgroep Agrarische Productie en Ecosfeer - werkgroep Plantenbescherming ism ILVO en mmv Phytofar.
lees meer ...

29/04/2014

Workshop innovatie in pasteurisatie van vloeistoffen

De workshop zal zich toespitsen op (semi-) liquide producten zoals zuiveldranken, zuiveldesserten, zuivelanalogen, soepen, sauzen en fruit- en groentesappen. Verschillende alternatieven voor hittepasteurisatie zullen kritisch geëvalueerd en met elkaar vergeleken worden tijdens een praktijkgerichte en interactieve workshop.
lees meer ...