Agenda

Ingaven voor maart 2017

16/03/2017

STUDIEDAG Energieteelten en Alternatieve Teelten, een alternatief voor de Vlaamse akkerbouw?

Vijf alternatieve teelten voor Vlaanderen uit de ILVO-stal: quinoa, miscanthus, sorghum, energiemaïs, korteomloophout. Maar de L&V-studiedag leert ook over hennep, koolzaad, calendula, bataat en yakon.

Het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid en het ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek) houden dit voorjaar een voorlichtingsvergadering in verband met ‘Energieteelten en Alternatieve Teelten’.

De studienamiddag verloopt in samenwerking met onder andere Inagro en het Landbouwcentrum voor Granen (LCG vzw).
lees meer ...

17/03/2017

Inspiratie-event "Verduurzaming van uw agro-voedingsketen"

Uw bedrijf of organisatie is een (kleine) schakel in onze AGROVOEDINGSKETEN? Duurzamer worden is volgens u géén zaak van één persoon of bedrijf? Idealiter zetten de “anderen” er volgens u mee hun schouders onder? Maar hoe?

lees meer ...

20/03/2017

LANCERINGSEVENT “Waarom HOEVEVERWERKERS ook INNOVATIE behoeven, en HOE Vlaanderen dit STEUNT?”

20 maart 2017 van 15.00 - 16.00u in ‘Food Pilot’ ILVO Brusselsesteenweg 370 Melle
Enkel op uitnodiging en voor de pers: Lanceringsevenement van de KRATOS-cheque-voor-innovatie-bij-thuisverwerking. “Waarom HOEVEVERWERKERS ook INNOVATIE behoeven, en HOE Vlaanderen dit STEUNT?” Minister Schauvliege demonstreert mee welke technische uitdagingen te tackelen zijn in de kleinschalige melk-, groenten-, fruit- of vleesverwerking. De eerste cheque met innovatiesteun wordt officieel overhandigd.
lees meer ...