Agenda

Ingaven voor november 2014

04/11/2014

Uitnodiging openbare verdediging doctoraal proefschrift Frankwin van Winsen

Titel van het doctoraal proefschrift: 'Het intentionele risicogedrag van landbouwers heroverwogen: De rol van risicoperceptie, risicohouding en beslissingscontext'
lees meer ...

06/11/2014

Senstrend infosessie

ILVO, Sensnet vzw, Flanders FOOD en UGent nodigen u uit kennis te maken met het Senstrend project. Het project wordt toegelicht op 6 november om 15u30 in de Food Pilot.
lees meer ...

07/11/2014

Kenniskring "Innoverend vissen". Startvergadering "Selectiviteit"

Binnen het project TECHVIS wordt door ILVO het initiatief genomen om een Kenniskring “Innoverend vissen” op te richten, dit om samen met de brede visserijsector het informeren, verbeteren, ontwikkelen en toepassen van duurzamere visserijtechnieken en werkwijzen in de praktijk te brengen. Tijdens de startvergadering focussen we onmiddellijk op een belangrijk aspect, nl. “Selectiviteit”.
lees meer ...

13/11/2014

Workshop voor veehouders: Door de data de koe terug zien

Sensoren op een melkveebedrijf genereren een datastroom waar veehouders kunnen op surfen, maar ook in kunnen verdrinken.
Tussen 13 en 25 november 2014 organiseren het kenniscentrum ‘Koesensor’ en MCC-Vlaanderen vier keer een workshop om veehouders te helpen meer rendement te halen uit hun (sensor)data. De workshop kan bijgewoond worden in Merelbeke, Geel, Bocholt en Rumbeke. Alle data komen aan bod maar de focus zal vooral liggen op de geneesmiddelenregistratie en data van stappentellers/activiteitsmeters. Er zal toegelicht worden waarom de kwaliteit van de registratie zo cruciaal is, hoe de verzamelde gegevens moet geïnterpreteerd worden en hoe ze kunnen vertaald worden naar concrete informatie. Het is de bedoeling dat aan het einde van de dag veehouders inzicht hebben in hoe ze hun data in de toekomst efficiënt kunnen gebruiken, hoe ze met hun data hun management kunnen bevorderen en hoe ze er de meerwaarde voor hun bedrijf kunnen uithalen. Kom naar onze workshop en leer surfen op de datastroom!
lees meer ...

19/11/2014

Soil management for our Future. Catch-C project final event

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, inschrijven kan nog voor vrijdag via www.catch-c.eu.
lees meer ...