Agenda

18/09/2019

Kick-off NuHCaS platform

Voeding is belangrijk voor onze gezondheid. Maar hoe belangrijk? En hoe kan voeding bijdragen tot een betere gezondheid? Aangepast eten kan zorgbehoevende mensen beschermen tegen malnutritie; feitelijke kennis hierover ontbreekt echter. NuHCaS brengt als open onderzoeks- en innovatiecentrum de disciplines Nutrition, Health en Care samen. Kom kennis maken op onze open Kick-off op 18 september!

Samen sterk in kennisopbouw over het belang van voeding voor onze gezondheid(szorg)

NuHCaSNetwerkevenement voor zorgverleners, voedingsproducenten, (para)medici, patiënten- en beroepsorganisaties, opleidingscentra en onderzoekers.

Op 18 september 2019 om 16u
Huis van de Voeding,
Spanjestraat 141, 8800 Roeselare

NuHCaS brengt als open onderzoeks- en innovatiecentrum de disciplines Nutrition, Health en Care samen. Deze benadering verenigt de voedings-, zorg- en gezondheidssector om op feiten gebaseerde kennis op te bouwen en onderzoek uit te voeren naar de invloed van voeding op onze gezondheid.

Kom tijdens de kick-off ontdekken welke initiatieven er al zijn opgestart onder NuHCaS en wat de toekomst te bieden heeft, ga in debat met de initiatiefnemers en andere aanwezigen en laat ons weten hoe jouw organisatie mee vorm kan geven aan NuHCaS.

Schrijf je nu in!

Programma

16u00 Opening: Voeding en Zorg verenigd in één platform - Geert Dangreau, POM West-Vlaanderen

16u10 Getuigenis over het potentieel van voeding voor de zorg - Eric De Maerteleire, auteur van het boek Gezond eten, gezond ouder worden

16u30 Getuigenis over het economisch potentieel voor de voedingsindustrie en het belang van de interactie met zorg - Marijke Adriaens, gedelegeerd bestuurder Fribona NV

16u50 Toelichting NuHCaS - Ellen Fierens, Flanders’ FOOD

17u10 Debat met inbreng vanuit de zorgpraktijk - Ann Vermeire, Verpleegkundig Directeur Wit Gele kruis West-Vlaanderen, het belang van evidence-based werken (Pieter Vandecandelaere, Maag-darm-leverziekten, AZ Delta) en gezamenlijke platformen (Sofie Bekaert, VIB)

17u40 Oproep tot participatie - Inge Arents, Flanders’ FOOD

18u00 Netwerkreceptie

Bron: Flanders' Food