Agenda

25/06/2019

Veetournee 2019

Het Departement Landbouw en Visserij en de Praktijkcentra Varkens en Rundvee nodigen u uit voor de tweede VEETOURNEE op 25 juni 2019, Hogeschool Gent, Campus Melle, Brusselsesteenweg 161, 9090 Melle

Programma

Voormiddag

09u30 - 10u00 Verwelkoming met koffie en cake

10u00 - 12u15 Plenaire sessie

 • Positief communiceren over het houden van dieren: Communicatie met de directe omgeving (Lieven Hérie, Field Communication)
  Als veehouder hebt u wellicht eens te maken gehad met negatieve reacties die te maken hebben met dierenwelzijn, klimaatverandering, milieu .... Hoe reageert u hier als veehouder best wel of beter niet op? Hoe zwaar wegen deze standpunten door en hoe blijft u trots op uw stiel?
 • Innovatie in de land- en tuinbouw: Operationele groepen en VLIF-steun voor innovatieve projecten (Els Lapage / Marleen Mertens, Departement Landbouw en Visserij)

Middag

12u15 - 13u30 Aangeboden netwerklunch

Gedurende de middagpauze zal u, naast een lekkere warme maaltijd, eveneens tijd hebben om te netwerken met de sprekers en andere deelnemers.

Namiddag

13u30 - 16u00 Parallelle sessies

In de parallelle, thematische sessies delen experten uit de sector hun kennis en expertise.

Bij inschrijving kies je twee sessies uit onderstaande aanbod van negen sessies:

 1. Staartbijtrisico's: waardevolle indicatoren om je bedrijfsmanagement te optimaliseren. (Suzy Van Gansbeke, Departement Landbouw en Visserij en Sarah De Smet, Varkensloket)
 2. Kraamstalmanagement: HELP! De werpweek komt er aan, hoe pakken we het aan? (Jeroen Degroote, Universiteit Gent)
 3. Individuele dieropvolging bij vleesvarkens, een onbekende bron van data. (Sander Palmans, PVL Bocholt) *
 4. Is geluidstechnologie een handig hulpmiddel om vroegtijdig gezondheidsproblemen bij varkens op te sporen? (Isabelle Degezelle, VIVES) *
 5. Generatiewissel: Hoe begin ik er aan? (Pieter Souffriau, Tiberghien advocatenkantoor)
 6. Werken met standaardprotocols als onmisbare werktool op het moderne melkveebedrijf (Koen De Bleecker/Evelyne Vande Wouwer, DGZ)
 7. Langleefbaarheid: Verbeter uw jongvee- en transitiemanagement en behaal een hogere levensproductie (Ilse Louwagie, Inagro) *
 8. Nutritionele handvatten voor klimaatslim melken (Dorien Van Wesemael, ILVO)
 9. Pocketvergisting, meerwaarde voor de veehouderij? (Anke Dobbelaere, Inagro) *

* Deze voordracht is gebaseerd op de resultaten van een demonstratieproject of EIP-project gefinancierd door de Vlaamse overheid en de Europese Unie.

Inschrijven

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Uiterste inschrijvingsdatum is 20 juni 2019. Vergeet niet de locatie (Melle) te kiezen en uw twee voorkeuren voor de parallelle sessies aan te geven.

Meer info

Web: www.vlaanderen.be/landbouw/agenda
Mail: sectoradvies@lv.vlaanderen.be
T: +32 9 276 28 59 / +32 492 23 92 18 (Andries Colman)