Agenda

Entries for December 2015

02/12/2015

BAMST Symposium: 'Meet the Belgian meat researchers'

For the third time, BAMST organizes this event to give a forum to young Belgian meat researchers. The objective of this symposium is to bring together meat researchers as well as people in industry, government and education interested in meat. The meeting provides an excellent opportunity, particularly to young meat researchers, to present and discuss their ongoing research. At the start of the symposium, an overview of the 2015 ICOMST congress will be given.

Selected oral communications will be given on recent research performed in Belgium in the field of meat science and technology. A programme will be compiled based on the submitted abstracts.
The presentation language will be English.

lees meer ...

9/12/2015

Vlaams aquacultuur symposium 2015

Het ILVO heeft de eer de gastheer te zijn van het Vlaams Aquacultuur symposium dat elk jaar georganiseerd wordt door het Vlaams Aquacultuur platform.
Met getuigenissen uit de bedrijfswereld zal het symposium 2015 illustreren hoe te “starten met een viskwekerij” in Vlaanderen. Daarnaast zal het consortium AquaValue de opportuniteiten voor geïntegreerde aquacultuur aan en op zee bespreken als onderdeel van het eindrapport. Vier pilootprojecten, die volgens het consortium AquaValue economische en technische levensvatbaar zijn, zullen voorgesteld worden.
Zoals steeds is het symposium ook de ontmoetingsplaats om contacten te leggen met sectorgenoten, ideeën uit te wisselen en input te geven aan lopende projecten en onderzoeksactiviteiten.
lees meer ...

10/12/2015

Seminarie "Bodem en landbouw" - Agribex

In het kader van het Jaar van de Bodem werkte de Vlaamse overheid rond vier thema’s:
bodem & gezondheid, bodem & economie, bodem & leefomgeving en bodem & innovatie.
lees meer ...

15/12/2015

Uitnodiging studiedag "Maïsstro, waardevoller dan je denkt?"

Wist u dat wij in Vlaanderen elk jaar bijna een half miljoen ton droge stof maïsstro achterlaten op onze korrelmaïsvelden?

Toch beweren meer en meer mensen dat die gehakselde maïsstengels geld waard zijn, als bron van biomassa voor een Vlaamse bio-economie.

Op de interactieve MAISSTRO-studiedag van 15 december 2015 krijgt u (het begin van) antwoorden op volgende cruciale vragen rond oogst en verwerking:

  • Aan wie kan de landbouwer zijn maïsstro verkopen?
  • Aan welke prijs?
  • Welke zijn de meest realistische verwerkingsmogelijkheden van maïsstro?
  • Onder welke voorwaarden zal een markt voor maïsstro al dan niet ontstaan?
lees meer ...

15/12/2015

Miscanthus: nieuwe teelt, niet veel werk, maar wat met de afzet?

Uitnodiging 'Hoe organiseer ik de afzet van mijn Miscanthus?'

VANAF 18.00 UUR I Proefcentrum Herent, Blauwe Stap 25, 3020 Herent

De teelt van miscanthus is relatief nieuw in Vlaanderen. Teelttechnische vraagstukken worden sinds enkele jaren onderzocht in de Vlaams-Brabantse proefcentra en ILVO. Naast de teelttechniek, die relatief weinig uitdagingen stelt, is het voor de miscanthusteler een belangrijke vraag waar hij naartoe kan met zijn product.
Voor het vierde jaar op rij organiseert de dienst Land- en tuinbouw van de provincie Vlaams-Brabant een december-bijeenkomst voor de deelnemers aan het Technisch Comité Non & New Food/Miscanthus. Dit jaar bundelen we de krachten met UGent, ILVO en Valbiom om u een interessant programma aan te bieden met als titel ‘Hoe organiseer ik de afzet van mijn miscanthus?’

lees meer ...

Page 1 of 2First   Previous   [1]  2  Next   Last