EN
Zoek
Site map | Login

Valorisatie van reststromen uit de agrovoedingsketen

KARAKTERISEREN VAN DE BESCHIKBARE RESTSTROMEN

  • Macro-nutriënten: eiwitten, vetten, vezels, suikers
    Voedingswaarde - voederwaarde
  • Micro-nutriënten: mineralen, vitamines, ...
  • Bio-actieve componenten: polyfenolen, carotenoïden, glucosinolaten, sesquiterpenen, ...
    Gezondheidsbevorderend, anti-microbieel, biostimulant, biocide, ...

A. PROCESONTWIKKELING

  • Experimenteel ontwerp
  • Minimale processing vs. bioraffinage?
  • Impact van de processing op componenten van interesse
  • Van labo-schaal naar piloot-schaal
  • Innovatieve verwerkingstechnologie

B. PRODUCTONTWIKKELING

  • Smaaktesten
  • Physico-chemische stabiliteit – shelf-life
  • Microbiologische en chemische voedselveiligheid
  • Verpakking
  • ,,,

IMPLEMENTATIE

  • Opschaling
  • Economische haalbaarheid
  • Marktstudie
  • Marketing
  • Wetgeving
  • LCA – duurzaamheidsanalyse

Meer info: bart.vandroogenbroeck@ilvo.vlaanderen.be

© Bio-economie | Contact Webmaster.