Pers en media

ILVO persbericht

Lessen geleerd uit 5 jaar Pilootprojecten Productief Landschap (PPPL)

Manifest met 5 aanbevelingen voor succesvolle allianties tussen landbouw, landschap en ontwerp Een productief landschap met duurzame voedselproductie vergt investeringen in blauwe klimaatdiensten, transformatiebegeleiding voor landbouwers, voedselregisseurs die tijd en ruimte krijgen om actief aan ...

Persbericht ILVO - KU Leuven

Nieuwe tools voor onderzoek naar biofilms: bronnen van contaminatie kunnen nu sneller opgespoord en aangepakt worden

Ongewenste bacteriën aanwezig in biofilms kunnen op termijn onderdrukt worden door er onschadelijke biofilmvormers naast te plaatsen. Dat is één van de innovatieve denkpistes die uit het ILVO-KUL doctoraatsonderzoek van Sharon Maes komt. Biofilms zijn een gevreesde bron van contam...

Nieuwtje

Teeltsubstraten – de fundering voor een groenere toekomst

Conferentie over de sleutelrol van teeltsubstraten in de moderne tuinbouw en in ons dagelijks leven.

ILVO persbericht

Experimentele Food Pilot in Melle breidt aanzienlijk uit: 200 m² extra ruimte voor innovatie in de Vlaamse agrovoedingsindustrie

De Food Pilot van ILVO en Flanders’ FOOD in Melle krijgt er bovenop de bestaande 1.800 m² fabrieksruimte nog eens 200 m² flexibele demoruimte bij. Dit betekent een gevoelige uitbreiding van de pilot testing capaciteit en de bijbehorende dienstverlening in de Food Pilot. Bovendien wor...

ILVO persbericht

Ongezonde stress en welbevinden van Vlaamse boer(in), onderwerp van onderzoek

ILVO start met een delicaat onderzoek over het welbevinden van landbouwgezinnen. Bedoeling is om te achterhalen in welke mate er langdurige stress is, wat de oorzaken zijn en hoe ermee wordt omgegaan. Er zijn aanwijzingen dat landbouwers in vergelijking met andere beroepscategorieën meer risi...

Nieuwtje

Wat eten we in 2030? Voedingsexperts fileren de trends van de toekomst

Er zijn weinig sectoren die zo bol staan van innovatie als de voedingsindustrie. Insectenburgers, zeewierpoeder, vlees uit een laboschaaltje … Wat vandaag nog bizar of veraf lijkt, is morgen misschien dagelijkse kost. Twee experts van het ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedi...

Persbericht Arvesta

Beloftevolle toekomst van soja voor humane consumptie in België

Voor het tweede jaar op rij werd er met succes lokaal geteelde GGO-vrije soja voor humane consumptie geoogst in België. Vorig jaar werd de teelt van deze subtropische plant voor het eerst in ons land opgestart, en dit na 4 jaar grootscheeps onderzoek naar de mogelijkheden van sojateelt in ons k...

Nieuwtje

“Zorg dat je nú al je data op orde hebt, zodat je er later kennis uit kan genereren”

Met die boodschap lokt Smart Digital Farming land- en tuinbouwers op 25 oktober naar Kinrooi, voor een tweede editie van Agrifood 4.0. “Data vormen een mooie aanvulling op stielkennis. Ze kunnen helpen om onderbouwde beslissingen te nemen en foutmarges te verkleinen”, zegt netwerkmanager...

Persbericht Colruyt Group

Colruyt Group pioniert samen met partners met biologische sojateelt in België

Partners landbouwer Colembie, La vie est belle, Colruyt Group, ILVO en Inagro innoveren met lokaal geteelde biosoja. Halle, 17 oktober 2018 - Colruyt Group pioniert samen met boer Simon Colembie uit Kruishoutem en de Brugse producent La vie est belle met lokaal geteelde, biologische soja. De partne...

UGent persbericht

Nieuwe landbouwsystemen bieden antwoord op anonieme voedselconsumptie

Alternatieve voedselinitiatieven herstellen de connectie tussen voeding en maatschappij. Wordt dit het landbouwmodel van de toekomst?

Pagina 1 van 99Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste