Agenda

18/10/2018

International Symposium on Food Allergens: regulation, management and detection

2nd edition
Finance Tower, Pacheco room, Brussels

lees meer ...

22/10/2018

Studienamiddag 'Schaalveranderingen in de land- en tuinbouw? Op zoek naar antwoorden.'

Binnen de provincie West-Vlaanderen worden heel veel vergunningsdossiers van land- en tuinbouwbedrijven behandeld. Hierbij zien we duidelijke schaalveranderingen.
Tijdens deze studienamiddag tonen we hoe de provincie met deze omgevingsvergunningen omgaat.
Waar worden accenten gelegd? Wat is noodzakelijk binnen de omgevingsvergunning? Hoe pakken de diensten vergunningen en waterlopen jouw dossier aan? En waar kan Inagro de land- en tuinbouwsector helpen? Op deze en andere vragen zoeken we naar antwoorden.
Daarnaast blikken we ook vooruit naar de toekomst. Tijdens een gesprek onder leiding van ILVO geven we enkele concrete denkpistes mee die schaalveranderingen in het landschap haalbaar kunnen houden.

lees meer ...

25/10/2018

Heb jij je data al op orde? Kom naar het 2de Agrifood 4.0 event in Kinrooi

Met de nieuwe Europese wetgeving rond persoonsgegevens (GDPR) en de lancering van de COPA-COGECA richtlijnen (Code of Conduct) omtrent het gebruik van data in de landbouw is er geen ontsnappen meer aan: de dagelijkse activiteiten op het landbouwbedrijf leveren informatie op waar andere partijen in geïnteresseerd zijn. Waarom is data nu opeens zo belangrijk en hoe moet ik daar als landbouwer mee omgaan? Wat gebeurt er mee en hoe word ik daar zelf ook beter van? Hoe hou ik controle over wie wat doet? Kortom: hoe zorg ik ervoor dat ik mijn datahuishouding op orde heb, zodat ik klaar ben voor de toekomst die ongetwijfeld data-gedreven zal zijn? Dat zijn themavragen op het event AgriFood 4.0 bij Agropolis op 25 oktober waarop Smart Digital Farming, een initiatief van ILVO, u graag het antwoord biedt.
lees meer ...

06/11/2018

Opening demohal Food Pilot

De nieuwe hal van de Food Pilot van Flanders' FOOD en ILVO wordt ingezet voor demonstratie en pilot testing van innovatieve procestechnologieën. Steeds meer wordt aandacht besteed aan de maatschappelijke uitdaging om aangepaste en evenwichtige voeding te produceren voor doelgroepen, evenwel op een energie-efficiënte en rendabele manier.
lees meer ...

06/11/2018

Symposium: 'Naar een duurzame zuivelsector in Europa'

VLAM nodigt u van harte uit op het allereerste symposium rond duurzaamheid in de Belgische zuivelsector. Het symposium is onderdeel van een EU-gefinancierd programma, dat de inspanningen van de zuivelsector op het vlak van duurzaamheid onder de aandacht wil brengen. Het brengt voor het eerst een overzicht van de ambities, de projecten én de resultaten die de Belgische zuivelsector de afgelopen jaren boekte. Een onmisbare stand van zaken dus voor iedereen met interesse in melk, zuivel en hoe die kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

lees meer ...

Pagina 1 van 3Eerste   Vorige   [1]  2  3  Volgende   Laatste