Routebeschrijving eenheid Dier

Onderzoeksdomein Veehouderij

Scheldeweg 68
9090 Melle-Gontrode
Tel: +32 9 272 26 00

Kaart Scheldeweg Melle

Interactieve kaart Scheldeweg, Melle

Met het openbaar vervoer

Vanaf het station Gent-Sint-Pieters de bus nr. 49 lijn "Gent - Herzele - Geraardsbergen" nemen tot het dorp van Lemberge (duur bustraject circa 25 minuten). Neem de Burgemeester Van Gansberghelaan richting Melle (in Melle wordt dit de Scheldeweg). Onze vestigingen bevinden zich een kleine kilometer verderop in deze straat.

Met de wagen

Komende van E40 (Brussel), afrit 16 (Merelbeke) richting "Faculteit Diergeneeskunde" volgen. U rijdt over de autosnelweg. Aan het rondpunt bij de ingang van de Faculteit rechtdoor via de Salisburylaan, en dan links richting Lemberge. Aan de kerk draait u mee naar links richting Gontrode en komt terecht op de Burgemeester Van Gansberghelaan.

Komende van E40 (Kust) of als alternatief als u van Brussel komt: neem afrit 16 (Merelbeke - Faculteit Diergeneeskunde) en hou links aan tot het rond punt. Op het rond punt neemt u de derde afslag, richting Lemberge. Aan het volgende rond punt neemt u de tweede afslag. Aan het kruispunt neemt u links richting Lemberge. Aan de kerk draait u mee naar links richting Gontrode en komt terecht op de Burgemeester Van Gansberghelaan. Een eind verder rechtdoor is de Scheldeweg, deze ligt in het verlengde van de Burgemeester Van Gansberghelaan.

Komende van E17 in knooppunt Destelbergen de ring rond Gent (R4) in zuidelijke richting nemen (richting Wetteren / E40 Brussel). Neem vervolgens de E40 richting Brussel en neem afrit 16 (Merelbeke). Aan het rondpunt bij de ingang van de Faculteit rechtdoor via de Salisburylaan, en dan links richting Lemberge. Aan de kerk draait u mee naar links richting Gontrode en komt terecht op de Burgemeester van Gansberghelaan. Een eind verder rechtdoor is de Scheldeweg, deze ligt in het verlengde van de Burgemeester Van Gansberghelaan.

Onderzoeksdomeinen 'Aquatisch milieu en kwaliteit' en 'Visserij en aquatische productie'

Ankerstraat 1
8400 Oostende
Tel: +32 59 56 98 75

Kaart Ankerstraat Oostende

Interactieve kaart Ankerstraat, Oostende

Met het openbaar vervoer

Via het openbaar vervoer: Tramhalte aan het treinstation te Oostende, tram richting Knokke nemen, afstappen aan halte Duin en Zee, waar Earth Explorer duidelijk in zicht ligt, dan een 200-tal meter te voet terug keren naar de eenheid visserij.

Met de wagen

Op het einde van de A10 komt men op een rond plein (J.F. Kennedyplein), neem daarop de afrit richting Bredene-Blankenberge. Onder de tunnel rijden, rechtdoor blijven rijden, tramroute volgen tot aan de 4de rode lichten, op uw linkerkant ziet u een watertoren. Aan deze lichten sla je links af, de Jacobsensstraat in, dan onmiddellijk terug eerste straat rechts, dat is de Ankerstraat. Aan de rechterzijde ziet u het gebouw van de eenheid visserij.