Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf december 2017

Drinkwater op voorraad. Europees project wil kwaliteit watervoorraden in landbouwgebied beter beschermen

Het Europese onderzoeks- en innovatieproject WaterProtect wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en invoering van nieuwe landbouwmethoden in functie van een betere waterkwaliteit. Die methodes moeten een toepassing vinden in gebieden waar de drinkwaterkwaliteit nu sterk onder druk staat door bemesting en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Nieuwsgolf december 2017

Vleesproductie en natuurbeheer gaan op zoek naar win-win in de Kalkense Meersen

Kunnen landbouwers actief blijven in natuurgebied, zonder de natuurdoelstellingen in het gedrang te brengen ? De operationele groep AgroMEATsNature gaat op zoek naar een win-win voor natuur en landbouw onder de vorm van extensieve vleesproductie. Als case studie werd gekozen voor de Kalkense Meersen.

Nieuwsgolf december 2017

Zieke en verzwakte kippen en kalkoenen doden: welke methodes zijn er, welke methode is de beste?

Wat is de meest diervriendelijke en best haalbare methode om zieke en verzwakte dieren uit een kippen- of kalkoenenstal te verwijderen, dat is de hoofdvraag binnen een gezamenlijk ILVO-UGent onderzoeksproject. De onderzoekers gaan van start met een grootschalige bevraging bij dierenartsen en pluimveehouders.

Nieuwsgolf december 2017

Van nieuwe technologie naar aangepaste, evenwichtige voeding.

Overdracht van kennis en verspreiding van technologieën naar de voedingsindustrie met het oog op de vermarkting van evenwichtige voeding.
Bedrijven ondersteunen om aangepaste, evenwichtige voeding te produceren voor doelgroepen, en dat op een energie-efficiënte en rendabele manier, dat is het doel van het nieuwe project FOODINNOTECH. Doelgroepenvoeding heeft namelijk specifieke vereisten op vlak van nutritionele waarde, smaak en textuur, en daarvoor zijn technologische innovaties vereist. Binnen het project zal ILVO een kennisoverdracht én een verspreiding van de innovatieve technologieën bij bedrijven bewerkstelligen.

Nieuwsgolf december 2017

Zink en darmgezondheid. Supplementatie van zinkaminozuurcomplexen bij vleeskippen

ILVO en UGent ontrafelen in een 4-jarig onderzoeksproject de impact en het werkingsmechanisme van zink ter hoogte van de darm bij vleeskippen. Uit een eerste proef blijkt alvast een positief effect van supplementatie met zinkaminozuurcomplexen op darmmorfologie en oxidatieve stress.

Pagina 2 van 65Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste