Publicatie | Mededeling Monitoring van voedselreststromen en voedselverliezen in de Vlaamse tuinbouw

09/01/2018
Een stapel rode paprika’s
95% van de paprika is eetbaar, de overige 5% zijn voedselresten

De studie monitort de voedselreststromen en voedselverliezen in de volledige agrovoedingsketen. De manier van meten is afgestemd met de Europese state-of-the-art op vlak van monitoring, de Fusions handleiding. Samengevat wordt gesteld dat In de Vlaamse agrovoedingsketen, vanaf de oogst tot en met consumptie, er naar schatting 3.485.000 ton voedselreststromen vrijkwamen in 2015. Voor de landbouwsector bedroeg dit 449.352 ton of 13% van de voedselreststromen die ontstaan in de agrovoedingsketen. Meer bepaald zoomen we in op de monitoring van de voedselreststromen in de tuinbouwsector.

Vragen?

Contacteer ons

Nathalie Bernaert

Expert plantaardige producten en reststromen

Ook interessant