Agenda

Ingaven voor januari 2014

30/01/2014

Workshop: Mixen en verwarmen via high shear – demo’s en toelichting van de APVTM Cavitator (SPX)

Op donderdag 30 januari 2014 organiseren Food Pilot en SPX een workshop rond de innovatieve technologie van de APVTM Cavitator. Deze door SPX gepatenteerde technologie bewerkstelligt op basis van high shear emulsifiëring, dispergering, mixing en/of verhitting van producten. Problemen zoals aanlading van onderdelen, moeilijk oplosbare poeders/gassen of een hoog verbruik van energie vinden hierin een oplossing. Het toepassingsgebied is breed, en omvat bewerkingen voor zowel zuivel, dranken, eiproducten, bakkerij en vlees. Tijdens een compacte namiddag wordt de theorie alsook de vele toepassingen toegelicht, aangevuld met live demo’s in de productiehal. Specifieke cases kunnen eveneens besproken worden. De workshop vindt plaats in Food Pilot, het open applicatiecenter in Melle. In aanloop van de workshop stelt Food Pilot de APVTM Cavitator tevens beschikbaar voor piloottesten (in de periode van 20/01/2014 t.e.m. 30/01/2014). Afspraken hiervoor kunnen gemaakt worden via Benny.vanheule@spx.com.

FOODINOFRA

lees meer ...

31/01/2014

Infosessie | Food Pilot: het open applicatiecentrum voor de voedingsindustrie

Je bent bezig met een nieuwe ontwikkeling in de voedingsindustrie. Je hebt dit reeds op kleine schaal uitgewerkt, maar vooraleer je je eigen productie stillegt om het op grote schaal uit te testen zou je het graag semi-industrieel uittesten. De Food Pilot, opgericht door een samenwerking tussen Flanders' FOOD en ILVO, in Melle biedt je hiervoor de ideale oplossing. In alle discretie én met de nodige wetenschappelijke expertise ondersteunen ze je voor de meest uiteenlopende voedingsverwerkende processen. Vraagt je innovatie al van bij de start wetenschappelijke input? Geen nood, ook hier geven ze ondersteuning.
lees meer ...