ILVO vacatures

Momenteel geen vacatures


Doctoraatsbeurzen

Inzicht in bodemmicrobiologie in functie van bodemweerbaarheid

Dit doctoraatsvoorstel biedt je de kans om expert te worden in:

  • Het ontwikkelen van microbiële merkers voor bodemprocessen en -weerbaarheid/veerkracht
  • Het meten van de weerbaarheid en veerkracht van de bodem
  • Statistische analyse

De nodige begeleiding en opleiding wordt hiervoor voorzien.

Het doctoraatsonderzoek wil de landbouwers en het beleid helpen de teeltmaatregelen op een goeie manier te combineren en parallel ook eigen kennis op te bouwen over de biologische processen die beïnvloed worden, en microbiologische merkers te identificeren bruikbaar voor de evaluatie van bodemtoestand en –beheer.

Jouw functie

  • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en uitwerking van het onderzoek. Dit gebeurt in nauw overleg met een kerngroep van ILVO-medewerkers (voor dagelijkse en praktische begeleiding, terugkoppeling en sturing) en met een externe universitaire promotor.
  • Samen met je begeleiders stel je onderzoeksplannen op, maak je proefopstellingen en voer je analyses uit in het veld en in het laboratorium. Je zorgt voor de verwerking van data en wetenschappelijk publicaties van je onderzoeksresultaten.

Doelstelling is om op basis van het betreffende onderzoek een doctoraat te behalen binnen de looptijd van 4 jaar.

Deadline voor het indienen van je kandidatuur is 17 juli 2017.

Meer info

Werken voor Vlaanderen

Werken bij ILVO

ILVO is een dynamisch, multidisciplinair en toekomstgericht onderzoekinstituut met sites in Melle, Merelbeke en Oostende. Onze missie is duurzame landbouw en visserij, zowel economisch, ecologisch als maatschappelijk, te bevorderen via nieuwe kennis en dienstverlening. Ongeveer 600 ILVO’ers werken daar dagelijks aan. ILVO zoekt geregeld collega’s met ambitie en met passie voor landbouw en visserij. Voorbeelden van technische en ondersteunende functies zijn: veldwerkers, ingenieurs, dierenartsen, laboratoriumtechnologen, technici, management, informatici, financiële en administratieve medewerkers …Heel vaak zoeken we ook kandidaat-doctorandi (Phd’s).