Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf april 2017

Internationaal onderzoek naar voeding: Europese ERA netwerking stimuleert onderzoek naar een meer duurzame voedingsketen

Een duurzamere voedingsketen op termijn en op grote schaal, dat is de doelstelling van het Europese netwerk SUSFOOD, waarvan sinds kort het vervolgproject is gestart. De partners van SUSFOOD2, waaronder ILVO, zullen het internationaal onderzoek naar voeding stroomlijnen via gedeelde middelen, brede valorisatie en een intensieve doorstroom van onderzoeksresultaten.

Nieuwsgolf april 2017

Veilig vlees? Strategieën voor het beheersen van pathogenen en gebruik van indicatorkiemen in de versvleesketen.

Een betere beheersing van Salmonella en Listeria monocytogenes bij alle actoren in de versvleesketen, dat is het doel van het pas opgestarte project SAFEMEAT. Daarbij slaan ILVO, UGent, KU Leuven, Flanders’ Food en een consortium van bedrijven de handen in elkaar om op wetenschappelijk basis actieplannen op te stellen, hygiënemaatregelen en productieprocessen aan te passen, reinigings- en desinfectiemethoden te optimaliseren, beheersplannen op te maken, en aanpassingen uit te voeren in de versvlees koudeketen.

Nieuwsgolf april 2017

Vreemde soorten in de bijt? Invasieve exoten in België opsporen en opvolgen.

Biologische invasies opvolgen met behulp van open data en open source software? Snel en automatisch nieuwe exoten detecteren? Het volledige exotenregister voor België op één plaats? Het recent goedgekeurde BRAIN-project TrIAS wil hier werk van maken.

Nieuwsgolf april 2017

Rundvlees aan de waslijn? Kwaliteitscriteria voor ‘dry-aged’ rundvlees

Wat is de sensorische meerwaarde van ‘dry-aged’ rundvlees? Hoe zit het met de microbiologische veiligheid ervan? Wat zijn de ideale procesomstandigheden om een kwaliteitsvol en veilig product op de markt te kunnen brengen? Onderzoekers van het OPTIDRYBEEF consortium zoeken het uit.

Nieuwsgolf april 2017

Food From Food: voedingsingrediënten uit plantaardige reststromen

Gebak met preivezels? Pastasaus met wortelkleurstof? Via het project Food From Food willen ILVO en partners natuurlijke ingrediënten distilleren uit reststromen van groenten en fruit. Op die manier wordt verspilling tegengegaan en kunnen restproducten meer geld opbrengen.

Pagina 1 van 57Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste