Smaak- en aromaonderzoek

Food Pilot heeft haar smaaklabo met getrainde proevers verder geprofessionaliseerd en uitgebreid met diepgaande chemische geuranalyses. Smaakonderzoek en analyse van de geur van een product wordt frequent ingezet bij productontwikkeling. De uitrusting in het gestandaardiseerd smaaklabo laat toe dat de getrainde keurders op een objectieve manier kleine smaakverschillen kunnen detecteren en beschrijven. Chemische analyse met behulp van GC-MS laten toe de aromacomponenten te identificeren en diepgaand inzicht te verwerven in smaakopbouw en smaakafwijking van producten. Inzicht in de moleculaire basis van smaak/aroma van producten kan immers leiden tot succesvolle product- en procesinnovaties.

aromaonderzoek  smaakonderzoek

ANALYSETABEL

Matrix Parameter Methode AC
Alle voedingsproducten Sensorische analyse:
Triangeltest
ISO 4120 Nee
Sensorische analyse:
vergelijkende test
Eigen methode Nee
Melkpoeder Organoleptiek IDF 199C Nee

CONTACT

Jan De Block (smaak), Els Daeseleire (aromaprofilering)