ILVO vacatures

Het Eigen Vermogen van het ILVO is momenteel op zoek naar een Wetenschappelijk medewerker Ecosystemen (EV/2017/007/ILVO_UGent).

Kandideren kan tot en met dinsdag 8 augustus 2017.Het ILVO is momenteel op zoek naar een LABORANT voor tewerkstelling binnen de eenheid Dier (VO/2017/008/Dier68).

Kandideren kan tot en met dinsdag 15 augustus 2017.Het Eigen Vermogen van ILVO is momenteel op zoek naar een WETENSCHAPPELIJK MEDEWERKER PLANT voor tewerkstelling binnen de eenheid Plant (EV/2017/006/Plant).

Kandideren kan tot en met zondag 17 september 2017.Indien geen van de vacatures aansluiten bij je profiel willen we je toch uitnodigen om je als werkzoekende bij onze personeelsdienst aan te melden door het opsturen van je cv naar personeel@ilvo.vlaanderen.be.


Doctoraatsbeurzen

Inzicht in bodemmicrobiologie in functie van bodemweerbaarheid

Dit doctoraatsvoorstel biedt je de kans om expert te worden in:

  • Het ontwikkelen van microbiële merkers voor bodemprocessen en -weerbaarheid/veerkracht
  • Het meten van de weerbaarheid en veerkracht van de bodem
  • Statistische analyse

De nodige begeleiding en opleiding wordt hiervoor voorzien.

Het doctoraatsonderzoek wil de landbouwers en het beleid helpen de teeltmaatregelen op een goeie manier te combineren en parallel ook eigen kennis op te bouwen over de biologische processen die beïnvloed worden, en microbiologische merkers te identificeren bruikbaar voor de evaluatie van bodemtoestand en –beheer.

Jouw functie

  • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en uitwerking van het onderzoek. Dit gebeurt in nauw overleg met een kerngroep van ILVO-medewerkers (voor dagelijkse en praktische begeleiding, terugkoppeling en sturing) en met een externe universitaire promotor.
  • Samen met je begeleiders stel je onderzoeksplannen op, maak je proefopstellingen en voer je analyses uit in het veld en in het laboratorium. Je zorgt voor de verwerking van data en wetenschappelijk publicaties van je onderzoeksresultaten.

Doelstelling is om op basis van het betreffende onderzoek een doctoraat te behalen binnen de looptijd van 4 jaar.

Deadline voor het indienen van je kandidatuur is 17 juli 2017.

Meer info

BioAccu

Dit uniek doctoraatsvoorstel biedt je de kans om een expert te worden in de proces- en productontwikkeling vertrekkende vanuit onderbenutte plantaardige biomassa. Het doctoraatsvoorstel heeft als doel om via bioraffinage en een gerichte validatie van technische of bio-actieve functionaliteit te komen tot innovatieve, bio-gebaseerde (voedings)producten. Deze doelstellingen sluiten naadloos aan bij het globale doel aan om de transitie te maken van een economie gebaseerd op eindige fossiele grondstoffen naar een duurzame bio-economie of circulaire economie waar optimaal gebruikt wordt gemaakt van alle lokaal geproduceerde biomassa.

Jouw functie

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en uitwerking van het onderzoek. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met postdoctorale onderzoekers, laboranten, en potentieel geïnteresseerde bedrijven. Samen met je begeleiders plan je het experimenteel werk.

Je zorgt voor de verwerking en wetenschappelijk publicatie van je onderzoeksresultaten. Je neemt hiervoor deel aan (inter)nationale congressen om je werk te presenteren en schrijft wetenschappelijke en vulgariserende artikels. Het onderzoek wordt uitgevoerd aan het ILVO. De doelstelling is om op basis van het betreffende onderzoek een doctoraat te behalen binnen de looptijd van 4 jaar.

Deadline voor het indienen van dossiers is vrijdag 28 juli 2017.

Meer info

Werken voor Vlaanderen

Werken bij ILVO

ILVO is een dynamisch, multidisciplinair en toekomstgericht onderzoekinstituut met sites in Melle, Merelbeke en Oostende. Onze missie is duurzame landbouw en visserij, zowel economisch, ecologisch als maatschappelijk, te bevorderen via nieuwe kennis en dienstverlening. Ongeveer 600 ILVO’ers werken daar dagelijks aan. ILVO zoekt geregeld collega’s met ambitie en met passie voor landbouw en visserij. Voorbeelden van technische en ondersteunende functies zijn: veldwerkers, ingenieurs, dierenartsen, laboratoriumtechnologen, technici, management, informatici, financiële en administratieve medewerkers …Heel vaak zoeken we ook kandidaat-doctorandi (Phd’s).