ILVO laboratoria voortaan milieugecertificeerd met ISO14001

labo gewasbeschermingILVO legt zichzelf voortaan strenge en extern gecontroleerde milieumaatregelen op, via het systeem van het ISO certificaat. Na een procedure van meer dan een jaar en de nodige audits heeft ILVO voor het grootste deel van zijn geaccrediteerde laboratoria effectief een ISO14001 certificaat bemachtigd. ILVO plaatst zich daarmee in de absolute top van het milieupeloton. Het bewuste ISO-certificaat is nog maar uiterst zelden toegekend aan onderzoekslaboratoria. Zo bezitten slechts 2 (waaronder ILVO) van de 52 door het FAVV erkende laboratoria een ISO14001 certificaat. Binnen de hele Vlaamse overheid bestaan er nog maar 4 ISO14001 gecertificeerde entiteiten (waaronder ILVO).

De directe aanleiding voor ILVO om het certificaat te behalen was het behoud van de erkenning (op termijn) van de labs voor analyses op topniveau voor het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Lees meer over ISO14001 op ILVO

Themawebsites

Voor specifieke thema’s kan je ook op deze websites terecht:

DIRECT NAAR ONDERZOEKSPORTAAL met wetenschappelijke publicaties, projecten, onderzoekers…

productieprocessen voor voeding: www.foodpilot.be
plantenziekten en-plagen: www.ilvo.vlaanderen.be/diagnosecentrum
varkenssector: www.varkensloket.be
duurzame vis: www.fish2know.be
gebruik van nevenstromen als systeeminnovatie: www.ilvogenesys.be
soja telen in Vlaanderen: www.ilvo.vlaanderen.be/soja

Meer themawebsites

© Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) | Burgemeester Van Gansberghelaan 96 bus 1, 9820 Merelbeke | Tel: +32 9 272 25 00
Disclaimer | Contact Webmaster.