Agenda

31/05/2017

Kick off Aquavlan2 “DOORDACHT ONDERNEMEN IN AQUACULTUUR”

Waar kan ik als startende ondernemer de nodige expertise vinden? Wat zijn de investeringskansen in aquacultuur? Hoe kunnen (glas) tuinbouw en viskweek elkaar versterken?
lees meer ...

02/06/2017

Studiedag: technologie en data in de geitenhouderij

Tot op heden zijn vele van de ontwikkelingen specifiek toegespitst op de varkens-, pluimvee- en rundveehouderij. Maar met een bloeiende geitensector wordt het steeds relevanter om na te denken over slimme systemen voor de geitenhouderij.
Op vrijdag 02/06/2017 organiseren we daarom een studievergadering om verder in te gaan op dit thema. De studiedag is mede mogelijk gemaakt met middelen van het Europese 4D4F project (www.4d4f.eu). In dit project is het de bedoeling om inzichten omtrent data- en technologie-gebruik in de veehouderij te verzamelen en te verspreiden.
lees meer ...

06/06/2017

ILVO melkcafé - Melkveehouder ontmoet onderzoeker

Voor actieve melkveehouders

lees meer ...

08/06/2017

Quinoa in Vlaanderen: van plant tot klant

Quinoa? Bijzondere voedingseigenschappen?
Quinoa? Hip in de westerse keuken?
Quinoa? Gelukkig op onze bodems en in ons klimaat?
Welke kennis, samenwerkingen, afspraken en duwtjes in de rug hebben we in Vlaanderen nodig om van quinoa een mooi en duurzaam agrovoedingsverhaal te maken?
Wie weet een stevige productieketen?
lees meer ...

08/06/2017

BAMST symposium - Diervriendelijk vlees?

De productie van vlees wordt steeds meer in vraag gesteld. De bezorgdheid om het dierenwelzijn speelt hierin een belangrijke rol. In deze studiedag wordt ingegaan op een aantal actuele thema’s met betrekking tot het houden en slachten van dieren. Alternatieven voor de klassieke productiewijzen en hun marktintroductie komen eveneens aan bod.
lees meer ...

Pagina 1 van 3Eerste   Vorige   [1]  2  3  Volgende   Laatste